Behandelmethoden
 • Manuele neurotherapie
 • Reflexzonetherapie
 • HoudingstherapiŽn
 • Mulligan concept
 • Kinesiotaping
 • Trigger point behandeling
 • Begeleiding terminale fase
 • Fysiotherapie
 •   Begeleiding terminale fase

    Combinaties van manuele neurotherapie en reflexzonetherapie kunnen ontspanning en pijndemping teweegbrengen, zodat in deze moeilijke periode minder morfine of andere pijndempingsmedicatie nodig is.


  Fysiotherapie

    Het begrip fysiotherapie wordt in de Deskundigheidsomschrijving van het KNGF (het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) als volgt geformuleerd:

  ' Fysiotherapie is een geheel van activiteiten, gericht op het bewegend functioneren van de mens in relatie tot zichzelf en zijn omgeving, met als doel het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van ziekten en stoornissen van het bewegingsapparaat en de functioneel daarbij betrokken organen en regelsystemen en de daaruit voortvloeiende beperkingen en/of handicaps.'


  HoudingstherapiŽn

    De Alexandermethode
  De Alexander techniek is een praktische methode om ongewenste bewegings- en houdingspatronen te leren waarnemen en te stoppen. Daarmee komt er ruimte voor een nieuwe bewegingservaring en kan het lichaam zijn oorspronkelijke balans en flexibiliteit weer terugvinden. Als gevolg daarvan wordt ook de ademhaling vrijer. De Alexander Techniek is een methode om bewust een goede houding te ontwikkelen en het lichaam te ontspannen. Dit zal ook een positief effect op de geest hebben.
    De methode van het International Movement Center,
  gebaseerd op de visie van Mida Schutte

  Vanaf de voeten wordt het lichaamsbewustzijn opgebouwd, waarbij de voeten de meest essentiële rol spelen. Met goede gewichtsplaatsing op de voeten wordt een juiste balans van het totale lichaam ervaren.
  Vervolgens wordt gewerkt aan de drie elementen: tijd, gewicht en ruimte. Dit zijn belangrijke aspecten van de beweging, die iedere beweging uniek maken.
    Zwangerschapsyoga volgens Rita Beintema
  Vanuit kennis van lichaamshoudingen spanningen herkennen en door middel van ontspanningsoefeningen en bewustwording een lichamelijk antwoord hierop geven. Dit geeft een positief effect op de psyche.  Lees meer
  Kinesiotaping

    Na een blessure of door overbelasting kunnen spieren, kapsels en banden niet goed functioneren, daarbij is de circulatie ook vaak verstoord geraakt.
  Dr.Kenzo Kaze heeft in Japan een gepatenteerde, hypoallergene, tape ontwikkeld. Deze tape verschilt wezenlijk van de ons tot nu toe bekende sporttape.
  Kinesiotaping, de hieruit ontstane tapemethode, heeft een ondersteunend en circulatiebevorderend effect op de aangedane weefsels. Deze tape wordt aan het einde van de behandeling aangebracht en kan een aantal dagen blijven zitten.
  Lees meer...  Lees meer
  Manuele neurotherapie

    Therapie ontwikkeld door Walter Froneberg om gezondheidsklachten van orthopedische, neurologische, lymfatische, hormonale of arteriële aard te behandelen met behulp van drie onderdelen:
  • Specifieke massage van de aangedane gebieden
  • Zenuwreflexzonebehandelingen aan de voet, d.m.v. reflexpunten kunnen probleemgebieden elders meer ontspannen en beter doorbloed worden.
  • Mobilisaties van gewrichten; licht uitgevoerde mobilisatietechnieken heffen blokkades op aan de wervelkolom en andere gewrichten.  Lees meer
  Mulligan concept

    Een pijnloze manier om een grotere bewegingsuitslag te verkrijgen.
  Een beweging uitvoeren, samen met een kleine verschuiving in het gewricht, geeft een betere sporing van het gewricht.  Lees meer
  Reflexzonetherapie

    Reflexzones zijn gebieden en punten die een relatie hebben met gebieden en punten elders in het lichaam. We zien deze relatie ook bij de bindweefselmassage en de acupunctuur.
  Dankzij het beeld van de mens op de voet is men er in de loop van de tijd in geslaagd reflexzones op de voet te lokaliseren die alle stelsels van het menselijk lichaam toegankelijk maken voor therapie.
  Door middel van het stimuleren of sederen van deze punten met massage onstaat in het probleem gebied ontspanning en circulatieverbetering.

  Vanuit China en via dr. W. Fitzgerald uit de V.S. heeft Hanne Marquardt de daar reeds bestaande reflexzonetherapie in Duitsland verder ontwikkeld en in kaart gebracht.


  Lees meer
  Trigger point behandeling

    De behandeling van trigger points volgens de methode Ed Wilson.
  Specifieke pijnlijke drukpunten, zogenaamde trigger points, in de weke delen en spieren worden met ijs behandeld.